El Celler

El Celler d'en Marc


Kwaliteit, professionalisme, kleinschalig, maar vooral passie zijn de kernwoorden die de visie en filosofie van Lut en Marc beschrijven. Hun doel? Topwijnen produceren!

Als klein en familiaal wijndomein werd er voor gekozen om enkel en alleen met de allermodernste technieken te werken. Met de hulp van ervaren oenologen wordt de evolutie van jonge druif tot wijn minutieus opgevolgd en geanalyseerd in het eigen laboratorium.


Lut en Marc behandelen hun wijnvelden -  die ze naar hun dochters en kleinkinderen noemden – met het allergrootste respect voor mens, natuur en omgeving. Onkruid wordt met de hand verwijderd en enkel biologische en ecologische producten worden gebruikt wanneer dat strikt noodzakelijk is.


De oude wijnmakerij werd gerestaureerd en een nieuw laboratorium en wijnkelder werden gebouwd. Ondertussen zijn de eerste wijnen gebotteld en te verkrijgen.


Dat deze aanpak loont werd ondertussen bewezen. Lalut Superior 2015, de eerste wijn, werd onmiddellijk bekroond met een medaille op de prestigieuze London International Wine Challenge.

Lalut Superior & Lalut Magnifico 2015

- onze eerste prijsbeesten -

We namen met onze wijnen deel aan enkele internationale concours. We zijn dan ook bijzonder trots dat Lalut Superior 2015 op de prestigieuze 34e London International Wine Challenge de 'Commended'-medaille wegkaapte. Op de Catavinum World Wine & Spirits Competetion 2018 werd onze Superior bekroond met een Gold Medal.

Lalut Magnifico 2015 nam enkel aan deze laatste wedstrijd deel maar kaapte de eerste prijs - de Great Gold Medal - weg. Deze werd maar aan 31 van de meer dan 3000 deelnemende wijnen toegekend en wijst op een score tussen de 95 en 100%. De wijn wordt omschreven als 'uitgebalanceerd met tonen van rood fruit en mineralen met een vleugje eucalyptus en cacao. Zachte geur van perzik en amandelbloesem. Een fijnzinnige structuur met een lange afdronk.' Maar oordeelt u vooral zelf.


Beide wijnen zijn nog erg jong en zullen nog verder positief evolueren in de fles. De druiven komen bovendien van een jonge wijngaard. Dat is dus veelbelovend voor de toekomst!

Mas Pagès


Logeer in een authentieke Catalaanse masia en kom volledig tot rust tussen de wijnranken.

Naast het maken en verbouwen van de wijn, baten Lut en Marc een sfeervolle B&B uit.

Ze verwelkomen u graag op een prachtig domein aan de Costa Brava, aan de rand van Palamós.


Bij Mas Pagès kan u heerlijk genieten van de prachtige omgeving. Ga wandelen in de natuurgebieden, bezoek middeleeuwse dorpjes of waai even uit aan het strand. Uiteraard mag een bezoek aan de bodega ook niet ontbreken. Neem snel een kijkje op de website of boek meteen uw volgende vakantie!

La Sagrada Botella |info@lasagradabotella.com | Tel. +32 496 03 66 61| BE0686 965 084

  Blijf ons volgen